Skulptura LOVE HATE dostane Beroun na mapu Evropy. Vy můžete být u toho!

24.9.2019 - autor: AZOR
V pátek 27. září se Beroun dost pravděpodobně objeví v hlavních zprávách většiny televizních stanic. Před radnicí totiž bude v 17 hodin slavnostně odhalena skulptura, která již od jara cestuje i se svojí autorkou po Evropě. Na území České republiky se tak stane poprvé a možná i naposledy.
Skulptura LOVE HATE dostane Beroun na mapu Evropy. Vy můžete být u toho!

Německá konceptuální umělkyně Mia Florentine Weiss spojila v unikátní mobilní železné skulptuře, která je vyšší než lidská postava slova LOVE a HATE. Dvě z nejsilnějších emocí - lásku a nenávist. Od letošního května několik skulptur ambigramu LOVE- HATE putuje jako velvyslanci do různých evropských měst. Aby posilovaly ideje nesoucí poselství  MAKE LOVE – NOT HATE!

Na konci září doputuje jedna ze skulptur z partnerského města Goslar do Berouna. Po následující tři týdny pak budeme mít na náměstí něco, čím se jiné české ani moravské město nemůže pochlubit. Na slavnostní odhalení uměleckého díla LOVE HATE jsou vedle autorky pozváni i další umělci, politici, velvyslanci, zástupci obou partnerských měst… Ale být u toho, kdy budou Berounem po čase opět kráčet dějiny, můžete být i vy. A když to z nějakého důvodu nestihnete hned první den, přijďte se na tento symbolický kus železa podívat později. Beroun se jím bude chlubit po tři týdny. Potom přijde na řadu polské město Brzeg. A když se u skulptury LOVE – HATE vyfotíte, nejlépe tak, aby v pozadí bylo podle něčeho poznat, že jste v Berouně, budete mít selfíčko, za které posbíráte na facebooku nebo instáči nejednoho lajka či smajlíka.

autor: AZOR