Modrej Beroun je od září zpátky v pivovaru. Přijďte na živou muziku i povídání o tom, jak vyrábějí špičkové hudební nástroje nejen pro bluegrass

9.9.2020 - autor: Jiří Prošek
Se začátkem září se vrací do nabídky berounského kulturního života akce spolku Modrej Beroun opět v podobě, na kterou jsme byli po léta zvyklí. Alespoň to tak zatím vypadá.
Modrej Beroun je od září zpátky v pivovaru. Přijďte na živou muziku i povídání o tom, jak vyrábějí špičkové hudební nástroje nejen pro bluegrass

Při únorovém klubovém večeru zaplnili šalandu pivovaru Berounský medvěd do posledního místečka účastníci hudební oslavy 80. narozenin legendy české country a komiksu Marko Čermáka a o měsíc později, když se za přítomnosti jeho dcery Míši vzpomínalo na Michala Tučného, bylo opět vyprodáno. Potom se ale slibně rozjetá sezóna zamotala. Karanténa vyhnala pořadatele modro-berounských akcí z pivovaru na internet. Od září se ale všechno vrátí do starých kolejí a podzimní klubové i cestovatelské večery proběhnou znovu živě na místě, kam jsou návštěvníci zvyklí chodit. Tedy v rodinném pivovaru Berounský medvěd.

Minulou středu 2. září v 19 hodin proběhl na nádvoří pivovaru již 68. do modra laděný klubový večer s kapelami GrassRoad, Forget a Modrolit a s bluegrassovou muzikou bude tentokrát spojený i večer cestovatelský. Na ten přijede ve středu 16. září Rosťa Čapek. Tento vyhlášený a vyhledávaný výrobce hudebních nástrojů navíc nepřijede sám a s prázdnou. Přiveze několik svých špičkových výrobků a také pár kamarádů, kteří předvedou jak Rosťova banja a mandolíny znějí. Původně mělo toto setkání proběhnout již v dubnu, tak držíme palce, ať to tentokrát vyjde.

autor: Jiří Prošek