Do Galerie v Holandském domě míří po šesti letech MaToJ@

7.10.2020 - autor: red
Volné výtvarné sdružení MaToJ@ se po dlouhé výstavní pauze vrací tam, kde se berounské kulturní veřejnosti představilo poprvé. A ač je doba covidová, galerie jsou (zatím) stále otevřeny. Dodržujte pravidla 3R - a můžete si výstavu opravdu užít. Do 24 . října to jistě ještě stihnete!
Do Galerie v Holandském domě míří po šesti letech MaToJ@

Pod názvem „Pro radost“ představují Markéta Petříčková, Tomáš Petříček a Jana Daňková Skořepová v Galerii Holandského domu veselou a hravou expozici. Najdete v ní vedle Tomášových netypických obrazů Berouna a kreseb z berounských restauračních zařízení i naivní obrazy od jeho manželky Markéty. A Jana Daňková má pro vás překvapení!

Výstava měla, jako každá správná výstava ve správně době, začít vernisáží v pondělí 5. října v 17 hodin.  Ta, ze zřejmých důvodů, neproběhla, stejně jako křest Markétiny knihy "Second hand duší", s ilustracemi Michala Bauera Pticena. Možná se můžeme těšit na případné dernisáži?! Rozhodně se ale už teď můžete celou výstavou potěšit, vzít s sebou i děti, nahlédnout do 100 let starých novin a na závěr si zakoupit látkovou sardinku ze šikovných rukou Jany Včeličkové, která pracuje v charitativní šicí dílně Charity Beroun. Výstava potrvá do soboty 24. října. Otevřeno je od pondělí do pátku od 9 do 12 a od 13 do 17 hodin, v sobotu pak od 9 do 12 hodin. Jste srdečně zváni!

(PS: Obrazy Tomáše Petříčka jsou prodejné! Co takhle pomýšlet už na vánoční dárky?)

autor: red