Mediální gramotnost a dezinformace aneb nakoukněte pod pokličku průmyslu lži

24.9.2019 - autor: red
Alexandra Alvarová, novinářka, scénáristka a publicistka, žijící v současnosti v Kanadě, expertka na politický marketing a propagandu, je autorkou knihy Průmysl lži: propaganda, konspirace a dezinformační válka.
Mediální gramotnost a dezinformace aneb nakoukněte pod pokličku průmyslu lži

Chcete se dozvědět, jak vrtošivý, nespolehlivý, emocionálně labilní a dětsky naivní je náš mozek při vytváření názorů? Ponořte se do světa, o němž se dosud málo mluví, protože se nachází za kulisami velkých mocenských her, kde se točí miliardy a hraje se o moc. Je to svět manipulace a propagandy, používané i jako zbraně v hybridní válce, v níž má být dobyto zájmové území bez použití konvenčního vojska. Nahlédneme do kybernetických, psychologických a marketingových metod, určených k manipulaci s našimi emocemi a rozhodováním.
Alexandra Alvarová své přednášky aktualizuje tak, jak rychle se vyvíjejí a zdokonalují techniky manipulativní propagandy. Ty již například umožňují výrobu videí s dezinformačním obsahem v řadě modifikací, „šitých na míru“ jednotlivým skupinám cílových osob podle jejich osobnostních profilů, získaných z Facebooku firmou Cambridge Analytica.
Přednáška se uskuteční ve středu 25. září 2019 od 17:30 hodin. Vstupné 30 Kč, předprodej ve studovně.

autor: red