Beroun zažil povedenou Trilobití sobotu

17.1.2017 - autor: azor
Tak, jako má Los Angeles své Oscary a Praha své České lvy, má Beroun již sedmnáct let své Trilobity. A je skvělé, že ceremoniál jejich předávání je rok od roku zářivější přehlídkou toho, co ve filmové a televizní tvorbě považují renomovaní členové odborné poroty za nejlepší kousky uplynulého roku.
Beroun zažil povedenou Trilobití sobotu

Předávání cen Českého filmového a televizního svazu FITES proběhlo v Berouně letos opravdu již po sedmnácté, ale míst, kde k němu v minulosti docházelo, bylo skoro nepočítaně. Nakonec se přes prostory více či méně komorní dostal Trilobit na několik let do místního kina, aby se v loňském roce slavnostně přesunul do zrekonstruovaného kulturního domu Plzeňka. A to je prostor, který mu vyloženě sluší. Dokonce i na televizní obrazovce. Důstojné kulisy a kvalitní prostorové zázemí ale nejsou zdaleka všechno, co je pro úspěšnou realizaci takovéto akce zapotřebí. Nezbytně nutný je dobře sehraný tým organizátorů. A ten se v Berouně podařilo sestavit.

Pokud někdo pochybuje o smyslu existence Městského kulturního centra, měl by se příští rok přijít na Plzeňku podívat. Protože organizační zajištění akce takového typu, jako je předávání prestižních cen republikového významu, přenášené (skoro) v přímém přenosu Českou televizí, je jeho parketou. Beroun může být hrdý na to, že si před českou filmovou a televizní elitou rozhodně neudělal ostudu. Důvod ke spokojenosti pak určitě měli i ti, kdo dávají před sledováním celebrit na pódiu, případně na televizní obrazovce, přednost projekci výsledků jejich práce. Celodenní doprovodný program v kině, rozdělený na tři promítací bloky, totiž nabídl milovníkům stříbrného plátna hostinu stejně bohatou, jako byl raut pro hosty slavnostního večera na Plzeňce. Takže jen houšť a větší kapky. Pokud jste neměli možnost sledovat večerní předávání cen živě na Plzeňce, ani v televizním přenosu na ČT art, klikněte SEM a užijte si ho v klidu ze záznamu.

text Jiří Prošek, foto Markéta Kobrsková

autor: azor