Pomáháme těm, kteří pomáhají

22.1.2020 - autor: azor
Máte obavy, že se o sebe vaše babička již nedokáže postarat sama a rádi byste si ji přestěhovali k sobě domů? Nebo si někoho blízkého brzy přivezete z lůžkového oddělení v nemocnici a nemáte představu, na co všechno se musíte připravit? Možná pečujete doma o člena rodiny již několik let, všechno zvládáte, ale nemáte ani chvilku pro sebe a jste unavení.
Pomáháme těm, kteří pomáhají

Nezisková organizace Socius, která nově působí na Berousku a Hořovicku chce praktickou pomocí, podporou a bezplatným poradenstvím přispět k prevenci přetížení domácích pečovatelů. Její snahou je, abyste svoji roli pečovatele zvládli. Neposkytuje služby pečovatelské, tedy takové, které slouží přímo osobám se sníženou soběstačností. Nabízí pomoc všem těm, kdo o své blízké v domácím prostředí pečují.

Dlouhodobá domácí péče je vyčerpávající a působí na všechny oblasti života pečovatelů i ostatních členů rodiny. Uvědomujeme si, jak je složité skloubit práci, péči a domácnost. Většina našich klientů se v situaci, která vyžaduje jejich zapojení, ocitá nepřipravena. Chtěli bychom proto pomoci každodenní překážky překonat, zvládnout je a nezhroutit se. V našem týmu máme zkušené sociální pracovnice i psycholožku. Pomůžeme s vyřízením příspěvku na péči, poradíme kde sehnat kompenzační pomůcky a jaké sociální služby můžete využít. Naše sestra ukáže, jak správně provádět ošetřovatelské úkony nebo jen pomůžeme lépe porozumět propouštěcí zprávě z nemocnice. Zastavit se za námi můžete v kontaktním centru, ale po domluvě vás navštívíme i u vás doma“, představuje služby nové organizace jedna z jejích zakladatelek Jitka Papežová.

Kancelář Kontaktního centra pomoci najdete v přízemí domu č. p. 43 na Husově náměstí v Berouně. Od začátku února je ji možno osobně bez objednání navštívit v pracovních dnech v pondělí 14.30-16.00, ÚT 14.30 – 16.00, ST 8-12.30 a 14.30-17.30, ČT 14-17.30 a PÁ 14.30-17.00 hodin. Můžete také zavolat na mobil 704 810 525, napsat na email socius@email.cz nebo využít kontaktní formulář na webových stránkách www.pecovat-doma.cz.

autor: azor