Doplaveme si letos konečně pro zlato?

24.9.2020 - autor: Jiří Prošek
Ve chvíli kdy dáváme článek na naše stránky, opravdu nevíme, co bude zítra, natož ve středu 30. září, kdy by měl proběhnout, či lépe řečeno, proplavat již 29. ročník Plavecké štafety měst. Ale naděje umírá poslední, tak to riskneme. No a pokud bude závod, ostatně jako více dalších akcích, o nichž jsme vás již informovali, zrušen, dáme vám zase vědět. Zůstávejte on-line :-)
Doplaveme si letos konečně pro zlato?

V Plavecké štafetě měst Beroun kraloval v kategorii do dvaceti tisíc obyvatel po mnoho let. V posledních čtyřech ročnících mu ale nejvyšší příčka uniká. Dokážeme to letos změnit?

Kdo se v minulosti této akce zúčastnil ví, že se nejedná o klasickou štafetu. Soutěž je založena na výsledném součtu bodového hodnocení, které odpovídá věku jednoho každého plavce. Klíčem k úspěchu je co nejvyšší počet aktivních účastníků. Podmínkou účasti není bydliště v Berouně. Takže pokud uplavete libovolným stylem sto metrů a chcete v plavecké štafetě pomoct městu kde žijete, pracujete, studujete nebo ho jen máte rádi, přijďte poslední den měsíce září v době od 7 do 19.30 hodin do Tipsport laguny. Vstup do plavecké části je pro účastníky štafety zdarma a domů si vedle dobrého pocitu odnesete pamětní list a poukaz na hodinový vstup do celého areálu aquaparku. 

V loňském roce se v Berouně podílelo celkem 427 plavců na zisku 6.537 bodů, což stačilo na stříbrnou příčku. O zlato nás připravili borci z Litomyšle, kterých se na stometrovou trať vydalo celkem 619 a vyplavali 6.863 bodů. Beroun je město se sportovní tradicí a s počtem obyvatel, který je oproti Litomyšli téměř dvojnásobný. Pojďme společně do toho a vytáhněme letos z bazénu konečně zase jednou zlato. 

autor: Jiří Prošek